קוצים בכפות הידיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/02/2003 | 19:22 | מאת: חוה

ד"ר אסא שלום רב. בעיה נוספת לי שניתגלתה לי בשבוע האחרון. קוצים בכפות ידיי בכל הזדמנות במיוחד במיוחד ביד שמאל. פניתי טלפונית לרופא המשפחה והוא אמר לי ללכת לאורטופד כי כנראה זו בעיה של חוליות. כך עשיתי ניגשתי לאורטופד ממכבי והוא נתן לי כדורי ויטמין לחודש ימים ואמר שזה יחלוף ואם לא לחזור אליו אגב, הוא ציין שתופעת לוואי חמורה לכדורים-תיאבון מוגבר האומנם? שם הכדור: וריבמין מקבוצת B . האם צדק הרופא שנתן לי טיפול זה? אשמח לשמוע את תגובתך במהרה. תודה מקרב לב.

אני לא חושב שעלי למתוח ביקורת על ביצועיו של האורתופד שבדק אותך דיבר איתך והתרשם מכלי ראשון על מהות בעייתך. חוסר של ויטמין B12 למשל הנו סיבה אחת מיני רבות למה שנקרא ניורופתיה פריפרית שאחד המחוש שלה הנו עקצוצים. .אין תרופה בשם שציינת ואני מניח שהתכוונת לטריבמין שמכילה ויטמין B12 ו B6 . תופעת הלואי שציינת לא מצויה ברשימת תופעות הלואי של התרופה.

מנהל פורום אורתופדיה