כאבים בעקב רגל ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/02/2003 | 19:17 | מאת: חוה

לד"ר אסא שלום רב. לפני כמה חודשים חשתי כאב חד בעקב רגל ימים וגם בעצם שמעליו. כשכבר לא יכולתי ניגשתי לאורטופד והוא אמר שכנראה זה דלקת בעצב/גיד ונתן כדורי ויוקס שאגב, הם מאוד יקרים. הוא נתן לי 10 כדורים ואמר שאם אחוש הטבה יתן לי עוד 10 כדורים וכך היה. ממש לפני יומיים הסתיים הטיפול. עם הטבת מה. והיום שוב חשתי את הכאב במיוחד כשר אני יורדת מהמיטה ומניחה את רגליי על הרצפה. לאחר מכן הכאב דועך. יש לציין שאני מאוד אוהבת ללכת יחף בכל הזדמנות (קיץ וחורף). שאלתי מה לעשות האם הטיפול לא הצליח? או שזו היתה שגיאתו של הרופא בכך שלא צילם את כף רגלי? שנית-מה זה דורבן? מודה לך מאוד על התייחסותך ותשובתך. תודה.

אינני יודע מ הגורם לכאבך ולכן כלתשובה שלי תהיה בגדר ניחוש. בכל מקרה סיבה שכיחה מאד לכאב עקב היא דלקת של חיתולית השעל שנקראית גם -ובטעות "דרבן". תמצאי עלכך פרטים בקישור הבא ושם תביני גם שהטיפול כולל אמנם תרופות נגד דלקת אך רק כחלק מתכנית טיפול כוללת יותר: http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=11&i=100168&t=100094

08/02/2003 | 12:27 | מאת: אגרנט

שלום חוה לדבריך הכאב מתחיל מרגע הדריכה ונעלם לאחר זמן מה .ניסוני בנושא הוא רב למדתי על כך בגרמניה במיסגרת לימודי בבניית נעליים אורטופדיות המסקנה בעצם הקלקנאוס נוצר מעיין נטיף קטנטן כתוצאה של לחץ או מאמץ או נעל קשה ע"י כך שהנטיף(דורבן) מנסה לפנות מקום הוא יוצר לחץ על הכרית ולכן נוצרת הדלקת בכדי לפתור בעיה זו יש צורך במידרס שמשחרר לחץ באזור הקלקנאוס ולמתוח את הקשת הרוחבית ע"י פס של 6 מ"מ לפחות במידה והינך מעוניית בפרטים נוספים פלאפון 054211048

מנהל פורום אורתופדיה