אקרומיון - רנטגן כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/06/2019 | 21:23 | מאת: לינוי

שלום, אשמח לדעת מה זה אומר "צורת ה-אקרומיון עקום חלקית" (האם זה אותו מינוח כמו אקרומיון מורחב)? האם יכול להסביר את כאביי בכתף (לאחר מאמץ)? US יצא תקין. וככל הנראה יש דלקת בגיד. תודה!

איני מכיר מושג כזה ולדעתי הו א פרי הזייתו של הכותב. מקובל לסווג את האקרומיון ל4 סוגים מהם סוג 2 ו-3 יש להם משמעות כשמדובר במחלה ( תיסמונ ליתר דיוק) בשם "התנגשות" או צביטה" בין האקרומיון וגיד של שריר הנקרא "סופראספינטוס ראה: https://radiologykey.com/pathogenesis-3/

מנהל פורום אורתופדיה