שבר גונס בבסיס מסרק 5 בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/06/2019 | 16:59 | מאת: רותם חיילת

היי יש לי שבר בבסיס מסרק 5, ואני חבישה רגילה.יש לי בעיה כאשר אני רוצה לישון בלילה האצבעות כואבות לי והתחבושת לא נוחה לי ואני לא מצליחה לישון מבלי להוריד אותה. מה לעשות בנוגע לזה, וכמה נזק עושה כאשר אני בלי התחבושת בלילות בכללי רציתי שיעשו לי גבס אבל האורטופד הצבאי קבע שאין בזה צורך למרות שאני חושבת שזה כן היה עדיף אבל הוא לא היה מוכן להקשיב לדברי

מטרת הטיפול בשבר ג'ונס ללא התרחקות שלהרסיסים. הוא למנוע תנועה בשבר והקלה על כאב. מגף גבס עושה את העבודה טוב אבל אפשר בלעדיו. בכל מקרה מגף גבס זה מה שנקרא GOLD STANDART של הטיפול. אפשר גם מגף פלסטי שניתן להורדה ונעילה( אבל עולה די הרבה כסף )

מנהל פורום אורתופדיה