רצועה ATFL - רצועה תפוחה , היפואקואית ובלתי אחידה.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/06/2019 | 18:03 | מאת: קובי

שלום ד ר לב אסא. לפני כשנה פלוס 1.4.18 קרעתי את רצועת הקרסול. לאחרונה הופניתי לצילום אולטרסאונד לאחר כאבים מתחדשים. היום קיבלתי את התשובה הזו: רצועה ATFL - רצועה תפוחה , היפואקואית ובלתי אחידה. מה זה אומר, ומה מומלץ לעשות?

לקישור הקדמי בין התלוס לפיבולה יש תפקיד חשוב ביצוב הקרסול. הממצא בבדיקת על קול מעיד שהיה קרע של הקישור. כעת הבעיה היא מה מצב היציבות של הקרסול. אם יש חוסר יציבות משמעותי ( בעיקר נקעים חזרים צריך ליצב את הקרסול לאחר שבודקים שאין בעיה בתוך המפרק.

מנהל פורום אורתופדיה