סיטי עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/06/2019 | 19:42 | מאת: ברין

שלום, ביצעתי סיטי ולהלן התוצאות המשמעותיות יותר. L3-L4 היצרות המרווח הבין חולייתי עם בלט היקפי גורם ללחץ על שק התקאלי ולהיצרות התעלה הספינלית עד 7 מ"מ L4-L5 בלט דיק נושק לשק התקאלי, גורם להיצרות התעלה הספינלית עד 8 מ"מ. היצות פורמינלית מינימלית דו"צ. L4-L5 היצרות קלה של המרווח הבין חולייתי והופעת אפקט ואקום. בקע אחורי נושק לשק התקאלי, ללא היצרות התעלה הספינלית. היצרות פורמינלית משמעותית דו"צ. שינויים טרשתיים בדופנות האאורטה. אודה לך אם תפרש לי את משמעות הממצאים.

הממצא החשוב הוא היצרות תעלת השדרה . עד כמה הוא משמעותי נלמד מתאור המחושים שאת חשה.

מנהל פורום אורתופדיה