CT, MRI וצילומי רנטגן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/02/2003 | 19:15 | מאת: radioactive

שאלה לאו דווקא אורטופדית, אבל קשורה איכשהו: האם 2 בדיקות CT (ע"ש צוואר וע"ש מותני) וצילום רנטגן (ע"ש) בחודש אחד עלולים להוות סכנה של חשיפת יתר לקרינה (מדובר בנבדק בן 30)? זאת בנוסף ל 2 בדיקות MRI שנעשו במהלך השנה האחרונה. תודה.

כמות הקרינה בבדיקהת CT גדולה בהרבה מזו זו שבצילום. מ.ר.י אינו כרוך בקרינה כלל ועיקר. שני בדיקות ט.מ אין בהן עדיין חשיפה מסוכנת אך אם תמשיך בקצב זה תגיע גם לטווח זה.

07/02/2003 | 07:54 | מאת: radioactive

יש לי ברירה? (זו לא התרסה, אלא שאלה כנה - יש אלטרנטיבות?). בנסיונם המתמשך של האורטופדים לגלות את מקור כאביי אני נשלח הלוך וחזור לבדיקות שונות ומשונות, בינהן אלה המפורטות.

מנהל פורום אורתופדיה