סימני סידן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/02/2003 | 11:25 | מאת: דוד

בעקבות מגבלה וכאבים בתנועות הכתף - בצילום רנטגן כתף נמצאו סימני סידן באזור אקרומיון . האם זה קשור לבריחת סידן ? האם זוהי תופעה שנתנת לטיפול או שזהו נזק שגורם למגבלה קבועה בכתף ? עד עתה טופלתי בפיזיוטרפיה ובאביטרן אך ללא הועיל. ( אביטרן אף גרם לי נזק לקיבה). תודה

מדובר בתהליך דלקתי בגיד של "שרוול המסובבים" . בתהליך זה מתרחש לע"ק תהליך של שקיעת מלחי סידן בתוך הגיד. אין לכך שום קרש לבריחת סידן אלא לעובדה שנוצרים תנאים מקומיים התומכים בשקיעת מלחי סידן. התופעה ניתנת לטיפול ולשיקום הכתף

מנהל פורום אורתופדיה