איחוי שבר בכתף בעצם ההומירוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/04/2019 | 20:00 | מאת: עדי

שלום, לפני שלושה ימים נפלתי ושברתי את הכתף, אבחנה - שבר צואר כירורגי של הומרוס, ללא תזוזה. אני מקובעת עי תומך באופן כזה שבעמידה, האמה שלי מקבילה לרצפה והיד כל הזמן בזוית של 90 מעלות, לצד הגוף. השאלה שלי היא כמה אני צריכה לשים לב לתנוחה של היד הפגועה במשך היום? כשאני ישנה, כשאני מניקה? אני מוצאת את עצמי בפוזיציות לא סטנדרטיות כשהסד עלי (כל הזמן!), לפעמים מרגישה שאולי זה מעמיס על היד הפגועה. עד כמה זה קריטי לאיחוי השבר? האם אני מחבלת בהחלמה של עצמי או שעצם הקיבוע מספיק?

עצם החזקת היד תלויה ונסמכת על המגע עם החזה די בהם לשמירת היציבות , כלומר העדר תנועה בין רסיסי השבר וכל עוד אין התנוחה מכאיבה את יכולה להיות רגועה שהשבר מקבל את התנאים הנחוצים להחלמה.

מנהל פורום אורתופדיה