כאבים עזים באזור כתף שמאל.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/02/2003 | 22:14 | מאת: קובי

שלום, בן 28, אסמטי. מטופל בסינגולייר. לפני כשבוע וחצי החלו להופיע כאבים באזור כתף שמאל. הכאבים הופיעו בהדרגה, וללא שקיבלתי כל מכה או ביצעתי תנועה לא נכונה. הכאבים התחזקו מיום ליום עד שלא יכולתי לישון כלל בלילה. אופטלגין,אדקס פורטה ונורופן עזרו במעט, אך לא העלימו כלל את הכאב. תיאור הכאב: הכאב הוא קבוע, ללא קשר לתנועת יד שמאל. אין כל הגבלה בתנועת יד שמאל. לעיתים ישנה כאילו תחושה של חולשה ביד - רק כאשר ישנו כאב. הכאב מתחזק כאשר אני שוכב, או נוסע ברכב. הכאב הוא באיזור כתף שמאל, בין הכתף לצוואר. הכאב מתפשט לעיתים קרובות, לאיזור צוואר שמאל עד תחילת הראש, זרוע שמאל, איזור חזה שמאל, איזור הגב השמאלי עליון ומספר פעמים כם לגב התחתון השמאלי. רופאת המשפחה שלחה לאקג - ואמרה שהוא תקין. אורטופד שלח לצילום רנטגן - נמצא הכל תקין. לטענתו מדובר בדלקת . טיפול 7-10 ימים של אתופל XL פעם ביום. + טיפול פיזיוטרפיה. ברצוני לציין שהטיפול באתופל אמנם השכיח לי את הכאבים, אך לא העלימם כליל. הכאב קיים תמיד אך מוחלש. מידי פעם הוא מתחזק כך שהוא מזכיר לי את הכאב שלפני תחילת הטיפול באתופל. מעולם לא היו לי בעיות גב או בעיות אורטופדיות כלשהן. האם הבעיה היא אורטופדית? האם אתופל עוזר בריפוי הדלקת ? או רק עוזר בהקלה בסימפטומים? האם מדובר בדלקת ? האם יכול להיות שהבעיה היא עצבית ? אודה לך מקרב לב על תשובתך קובי

הסיבה היותר שכיחה לכאב מן הסוק שאתה מתאר היא בעיה בעמוד השדרה הצוארי. הגורם השכיח לכך הנו מחלה נוונית של דיסקה בין חולייתית בצואר. בעקבות שינוים החלים בעת המחלה נגרמת פגיעה לעצבים היוצאים מחוט השדרה לפריפריה . פגיעה זאת בחלקה היא מכנית ובחלקה היא כימית . אין מדובר בדלקת כפשוטה אלא בתגובה שיש בה מרכיבים דלקתיים. אתופן היא תרופה נגד דלקת וככזו היא יכול הלהקל על כאב שנגרם בתהליךדלקתי.

מנהל פורום אורתופדיה