קרע מלא ב MCL וקרע כמעט מלא ב ACL

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/04/2019 | 14:28 | מאת: אנה

שלום, אני בת 44, לפני כחודשיים נפלצי מאופנוע שלג . כתוצאה קרע כמעט מלא ב ACL , קרע מלא ב MCL , קונטוזיה לשדיות. לפני חודש וחצי טווח יישור הברך היה 30. אורטופד שלח אותי למרפאת מומחים באסף הרופא . לאחר הבדיקה המליצו על ניתוח ארטוסקופיה פשוט + מניפולציה בהרדמה מלאה ליישור הברך. במקביל המליצו על פיזיאוטרפיה במטרה להחזיר טווח מלא ולמנוע ניתוח. לאחר 10 פיזיאוטרפיות הטווח כרגה 10. פניתי לחוות דעת נוספת איפה נאמר לי שלא כדי למהר עם הניתוח ולהמשיך במשך חודשיים נוספים עם פיזיאוטרפיה. הבעייה שקשה לי ליישר את הברך בהליכה. (צליעה והגבלה בתנועה). השאלה האם לעשות ניתוח או להמשיך עם פיזיאוטרפיה. תודה מראש

נראה שהטיפול לישור הברך נושא פרי ושווה לנסות אותו עוד כחודש חדשיים.

07/05/2019 | 15:43 | מאת: אנה

תודה על התשובה כרגע חזרתי לטווח מלא אבל לא מצליחה ליישר את הרגל בהלכה. מה הסיבה?

מנהל פורום אורתופדיה