וארוס של הברך- עיוות שלד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/03/2019 | 14:30 | מאת: אייל

בשנת 2009 עברתי 2 ניתוח ארטוסקופיה בשל קרע וקרע חוזר בברך ימין. מזה תקופה ארוכה כאבים בקדמת ברך ימין בהחמרה. נשלחתי בין היתר לצילומי ציר. אורטופד כתב: צילומי ציר- 8 וארוס דו צדדי מה הכוונה? האם מדובר בעיוות שלד ואם כן האם הוא נראה קל או חמור? האם לממצא יש תרומה לחידוש הכאבים בברך ימין ? תודה

ברך עקולה=GENU VARUS בלשון העם: ברכך O . זה יכול להיות מולד או התפתחותי או תוצאה של שחיקת הסחוס בצד הפנימי של הברך מה שקרוב לודאי הבעיה אצלך.

מנהל פורום אורתופדיה