הסבר לפענוח צילום ברך.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/03/2019 | 19:32 | מאת: בינדי

שלום רב,עשיתי צילום ברך בגלל כאבים חזקים המקשים על ההליכה.בפענוח הצילום נאמר: היצרות קלה באספקט פנימי של מפרק הברך. הסתיידות מדולרית בקוטר מירבי של 2.5 ס"מ על רקע טיביה פרוקסימלית.טיב הממצא לא ברור. מה פשר הפענוח הנ"ל? בברכה ותודה.

שני ממצאים: 1. היצרות של המפרק בצד הפנימי . זה ביטוי לשחיקת הסחוס 2. הסתידות מדולרית....: המדולה של העצם הנה כל מרחב העצם לבד מן הקליפה העוטפת אותו. הסתידות בצילום הנו מוקד הנראה כמו כתם שיכול להיות סדיר דומה לכדור או לא סדיר. על פי התאור מתאים להיות מה שנקרא " אי עצם" שים לב מדובר בפענוח של הפענו ולא בפענוח של הצילום.

מנהל פורום אורתופדיה