שבר - דחוף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/01/2003 | 18:36 | מאת: סיגי

בני בן 13. פני שבועיים עבר ניתוח ושחזור פתוח באמה ימנית עם קבוע של מוטות גמישים. בצלום מהיום אמר הרופא כי הוא רואה בזוית קטנה בחבור עם כף היד. האם זה יראה לעין ? האם זה יגרום לכאבים ? מה אפשר לעשות כדי לתקן את המצב ? תודה.

31/01/2003 | 11:44 | מאת: דר' אסא לב-אל

לא ממש הבנתי את כוונתך . אבל אנסה בכל זאת. זוות קל ( דהיינו זוית קטנה ) של פחות מ 10 מעלות הוא נחשב "מתקבל על הדעת" אם כי כאשר עושים החזרה פתוחה של שבר מתכוונים להחזרה מדוייקת, אינו גורם כאב ואין צורך לתקנו. במידה שמדובר בזוית מעל 10-15 מעלות יש צורך בניתוח חוזר על מנת לתקנה.

31/01/2003 | 12:27 | מאת: סיגי

האם הזוית תראה לעין ?

מנהל פורום אורתופדיה