שבר בבוהן כף רגל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/03/2019 | 20:13 | מאת: שי

שלום רב, נחבלתי בבוהן כף רגל ימין וכתוצאה נגרם לי שבר. פענוח רדיולוג: אי סדירות קורטיקלית בראש גליל מקורב יתכן שבר לעומת מרכזי התגרמות. לקורלציה קלינית. מספר שאלות: - מהי משמעות הפענוח הנ"ל? - האם ההבחנה שוללת תזוזה? - חבשו את הרגל עם תחבושת. לא עדיף גבס? - מה ניתן לעשות כדי להקל על ההליכה? אני נעזר בקביים אך לעיתים מניח את כף הרגל על הקרקע ומן הסתם חש חוסר יציבות. תודה

ע"פ הפענוח מדובר ב"אולי שבר" ובריא שאין כאן תזוזה. "אולי שבר" אינו זקוק לקיבוע קשיח לטיפול שכן מטרת הקיבוע היא להקל על הכאב בלבד. אין צורך בקביים די אם תפסע בפסיעות קטנות יחסית ( עם צליעה) כך שלא יפול עומס על האגודל למשך כשבוע שבועים.

מנהל פורום אורתופדיה