שבר ביד-החלטה לגבי ניתוח או לא

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/03/2019 | 17:35 | מאת: לירון

היי,אשמח לייעוץ בנוגע לשבר ביד,אשתי שברה את היד ,באסף הרופא מתעקשים שעדיף ניתוח,אשתי מאוד מפחדת והיא גם בשבועות הראשונים של ההריון ולכן חוששת מאוד מהליך כזה,כמו כן הם גם לא מבטיחים הצלחה מלאה ואומרים שיש סיכונים לפגיעות בעצב,כלי דם,וזיהומים מצרף צילומים אשמח לדעתכם האם בטיפול שמרני יש סיכוי לשבר להתאחות,הצילומים משבוע וחצי לאחר גיבוס חלקי

לצורך החלטה לגבי אופן הטפול חשוב לדעת מה היחס בין שני הרסיסים בשניכוונים כיוון מלפנים לאחרו ( מישו פרונטלי) וכוון מן הצד ( מישור סגיטלי) . אתה שלחת רק צילום מלפנים. בהנחנ שהעמדה היחסיתש לשניהרסיסים היא מקובלת יששיטה לטיפול הקראיתטיפול פונקציונלי שמתבסס על קיבוע בגבס רגל( גבס תליה) ל10-14 יום ואחר כ החלפתו במה שנקרא CAST BRACE שזה מן שרוול פלסטי מוכן מראש. . בשיטה זאת האיחוי לוקח כ 6 שבועות והסיכון הוא קטן. זאת היתה השיטה החביבה עלי בשנים שבהם ניחתי. יחד עם זאת אם הרופאים במחלקה האורתופדית באסה"ר מרגישים בטוחים יותר בשיטה הניתוחית ( פלטה עם ברגים ננעלים, מסמר ננעל , מסמרי TEN (+גבס) לכו עימם. השיטה הניתוחית מבטיחה שיקום מהיר יותר וזה חשוב במיוחד בגיל מבוגר

11/03/2019 | 19:30 | מאת: לירון

היי,תודה על התשובה המפורטת מעלה את שאר הצילומים אולי תוכל לעיין בהם ולהגיד מה דעתך לגבי הניתוח בכל זאת =) תודה רבה וערב נעים

מנהל פורום אורתופדיה