פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/01/2003 | 14:38 | מאת: יהודה

מהו המשקל המוגדר כ- "משקל כבד" שהרמתו מהווה קבוצת סיכון ללקות בפריצת דיסק, אצל גברים ואצל נשים

אין משקל קריטי שגורם לפריצת דיסק. פריצת דיסק הנה בעצם מחלה נוונית המתרחשת לאורך זמן ויום בהיר אחד היא נחשפת או יוצאת מן הכח אל הפעל . הקש האחרון שיגרום לשינוי אינו צריך להיות גדול כלל ועיקר לעיתים די בתנועה לא זהירה. ובכלל עליך להבין שלא המשקל הוא הגורם העקרי אלא המומנט. אם תחזיק 1ק"ג בכפות ידיך המושטות קדימה תפעיל מומנט של כ 0.75 קג"מ על הדיסקוסים בנוסף לכח הקיים מעצם משקל הגוף . אותו משקל אם תצמידו לבטן יהפך ל 0.15 קג"מ כלומר פי חמש פחות

מנהל פורום אורתופדיה