כאבי גב חזקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/01/2003 | 19:53 | מאת: אבי

ד"ר שלום רב אבי בן 65 הרים משא כבד והרגיש "קליק " חזק בגב ולאחר מכן כאבים מאד חזקים בגב תחתון מזה כשבועים , נשלח לצילום c.t ולמיפוי עצמות . להלן התוצאות: c.t - הצילום הצדדי הדיגיטלי ללא ממצא פתולוגי . המבנה הגרמי של גופי החוליות והקשתות האחוריות אוסטאופני . התעלה הספינלית הגרמית שמורה בקוטר קדמי אחורי . המפרקים הפאצטלים תקינים . בלט דיסק אחורי שמאלי s1-L5 עם לחץ על שורש העצב ההקיפי השמאלי L5 . מיפוי עצמות- יש לראות ריכוז פטולוגי בחוליה D12 . תמט טראומטי קרוב לודאי . לא הודגם מימצא נוסף . -מהם הממצאים בבדיקות ? - כיצד ניתן להקל על הכאבים החזקים מלבד טיפול תרופתי ? (הכאבים חזקים בעיקר כשקם ממצב שכיבה לישבה ועמידה ) לתשובתך אודה אבי

סיופר המחלה של אביך מצביע על שבר זעיר של חוליה כאפשרות סבירה וממצא מיפוי העצמות תומך בכך. העזרה תתקבל בדמות חגורת גב מסוג של חגורה התומכת בשלש נקודות.

מנהל פורום אורתופדיה