ברך שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/01/2003 | 19:38 | מאת: מירי

דר' שלום, אני חיילת בת 19המשחקת כדורסל בקבוצה מקצוענית, במהלך משחק כדורסל סובבתי את ברך שמאל ומאז אני מתלוננת על כאבים ושהברל "בורחת לי מהמקום" במיפוי עצמות נמצא חשד גבוה מאוד לקרע ACL לטרלי. אורטופד שבדק אותי המליץ בפניי על אורטסקופיה והכנה לשיחזור. ברצוני לדעת על סיכונים הכרוכים במהלך שכזה ? בנוסף בדק אותי פיזיוטרפיסט הקבוצה שהמליץ לי לא לבצע את הניתוח ולהמשיך לשחק עם מגן, ברצוני לדעת מהן ההשלכות הצפויות ממהלך שכזה, יש לציין שהכדורסל הינו מרכיב מרכזי בחיי אודה לך על התיחסותך מירי

לא ברור לי מדבריך ממש כמו שלא ברור לך מה בעייתך האמיתית. אין דבר כזה ACL לטרלי ולכן ברור שהכוונה למשהוא אחר. אם אמנם יש לך קרע של הACL ספק רב אם תוכלי להמשיך לשחק ללא ניתוח. התחליף הנו חגורה מסיבית למדי שמקשה על החיים ולא עושה את העבודה במלואה

מנהל פורום אורתופדיה