קרע בלברום עליון ותת פריקות בצבא

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/02/2019 | 01:13 | מאת: הדר

היי אני משרתת כלוחמת מזה שנתיים. לפני השירות היה לי פגיעה טראומתית בכתף עקב אימון עיגרוף שבו בפעם הראשונה מגרמה התת פריקה. מאז במהלך הטירוהות והשירות הצבאי שלי היה לי תתי פריקות בתדירות של פעם ב חודשיים שלושה. הרופא הצבאי טען שמדובר במתיחה של השריר והלכתי לרוםא פרטי שהצביע על תתי פריקות. לקחתי את המלצתו ושלחו אותי מהצבא ל mri שם גיחו קרע בלברום עחיון. האם הבעיה מצריכה ניתוח? האם אוכל להמשיך בשירטת קרבי או שהבעיה פוסלת אותי משירות בקרבי לצמיתות? אם יש ניתוח כמה זמן החלמה?

1. הטיפול בקרע של הלברום עם תתנקעים הוא בניתוח אבל שווה לנסות " קורס " פפיסיותפריה. 2. לפני ניתוח יש לשנות לאת סוג הבריאות ולהוריד את הפרופיל . בתו תקופת החלמה יש להתיצב לפני ועידה רפואית לשם קביעת פרופיל מחדש. משך ההחלמה כ 3-6 חדשים.

מנהל פורום אורתופדיה