רגל קשתית .

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/01/2003 | 05:40 | מאת: בן

שלום רב ! אימי כבת 65 סובלת מכאבי רגליים , בזמן האחרון הבחנתי בזה שאחת מרגליה קיבלה קשת ( פשוט היא לבשה מיכנס וכך היבחנתי בזה ) שאלתי מה אומר הרופא לזה , תשובתה שמילבד לכדורי שיכוך כאבים ומעט פיסוטרפיה לו ניתן לעשות כלום . שאלתי היה : האם אין תמיכות חיצוניות בדומה לתמיכות שניתנו לילדים שניפגעו מפוליו ? הערה : אימי ביררה עם הרפא והפיזוטרפיסטית האם הפיתרון הינו ניתוח ? הרופא לא ממליץ , והפיזוטרפיסטית היזהירה מיפני אחוז גבוהה של אי הצלחה ונזק / סבל גדול מהקיים . הבעיה כפי שצינתי רגל ימין ישרה ובריאה ורגל שאמול קשתית דבר שמגביל מאוד בעמידה הליכה .

התופעה שאת מתארת לא ממש מובנת לי . האם מדובר בחולשה של שרירים וצניחה של קדמת כף הרגל?

30/01/2003 | 12:21 | מאת: בן

לכ' דר' אסא שלום רב! הבעיה בברך כאשר מביטם מלפנים הרגל הימנית ישרה והשמאלית קשתית . אני שואל האם במצב זה לא ניתן לעזור בתמיכה חיצונית שהיא ? תודה בן .

מנהל פורום אורתופדיה