קרע בגיד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/01/2003 | 21:10 | מאת: ריקי

תודה על תשובתך. רציתי לדעת ממה יכול לקרות קרע בגיד הסופרהספינטוס. באולטרסאונד הודגמו מספר הסתיידויות גסות בחלק מרכזי דיסטאלי של ה- R.C .

הקרע הוא בדרך כלל סוף הדרך של תהליך נווני שמתחיל באופן עצמוני. לעיתים תנועה חדה מדי של הנפת היד הצידה או מעידה וכו' מהוות את הקש האחרון. ההסתיידויות הן ביטוי נוסף להליך הנווני שלהגיד נ.ב RC= ROTATOR CUFF שזה שמו של הגיד המשותף של סופרהספינטוס,אינפרהספינטוס וטרס מינור.

29/01/2003 | 11:01 | מאת: יורם סברוב

ברצוני לדעת מה המשמעות ומה הטיפול לממצאים הבאים: קרע שלם של גיד הסופראספינטום. מעט נוזל סביב גיד הביצפס. בורסה תפוחה. גיד האינפראספינטום והסובסקפולריס תקינים. כל זה קרה לי לאחר נפילה על הכתף.

מנהל פורום אורתופדיה