AVN ונטילה ממושכת של סטרואידים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/02/2019 | 00:34 | מאת: לרה

שלום רב כאבים במפשעות, בברכיים ובמרפקים לאחר נטילה ממושכת מאוד במינונים גבוהים של סטרואידים. ישנו חשד לAVN מהי ההתמחות של רופא שעליי לפנות אליה? אנדוקרינולוג? אורטופד? ראומטולוג? מהן הבדיקות ההתחלתיות שמבצעים על מנת לעלות על בעיה? כיוון ויש לי כאבים בכמה מקומות, קשה לי להאמין שבתור התחלה יעשו לי MRI בכל המקומות הללו . רופא משפחה הפנה אותי לאולטרסאונד במקומות הנ"ל כדי לשלול AVN. האם זו אכן בדיקה שאפשר לראות באמצעותה משהו? תודה רבה.

דווקא ריבוי מוקדי הכאב אינו תומך באבחנה של AVN הבדיקה הבודדת הטובה ביותר: מיפוי עצמות

מנהל פורום אורתופדיה