פציעה ממוקדת בנקודה בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/01/2019 | 04:43 | מאת: לביא

היי, לפני 4 חודשים נפגעתי במכה חזקה בנקודה ממוקדת בברך שמאל. בתחילה כאב לי ללכת במשך כשבוע שבועיים ובמגע הכי קל בברך שמאל כולה. לאחר מכן הכאבים חלפו למדי בהליכה והיו רק בנקודה מסויימת בפשיטה ובקיפול הברך, וגם בסיבוב ציר ברך שמאל הייתי מרגיש כאב רצועתי בצד שמאל של הברך, ובמגע שבו הייתי מפעיל יותר כוח מבתחילה, באיזור השמאלי של הברך עצמה. היום אחרי 4 חודשים מהפציעה לא כואב בהליכה או בפשיטה, ולא בסיבוב ציר, רק אם אני מקבל מכה ממשהו קשה בנקודה מאוד ספציפית שהיא השפיץ השמאלי של הברך אז יש כאב חד וכאשר הברך ב90 מעלות בלבד! אם אני מפעיל כוח עם האצבע באותה נקודה אני מרגיש אי נעימות (גם רק כשהברך בכ90 מעלות בלבד). בעקרון אפשר להגיד שהכאבים תודה לאל בשיפור מתמיד מאז, אבל כמו שאמרתי פרוסים על זמן רב. האם זה נורמלי? וניסיתי לתת כמה שיותר מידע כדי לשאול האם אתה רואה צורך בלפנות לאורתופד, או אולי אפילו יכול לשער בעצמך מה הפציעה? תודה, לביא

השאלה המרכזית במצבים כאלהו היא האם יש פגיעה ביציבות הברך. לענות על שאלה זאת צריך להיבדק עלי ידי אורתופד

מנהל פורום אורתופדיה