ציסטה גלגיליונית בכתף וכאבים ממש חזקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/01/2019 | 14:13 | מאת: יפעת

בני בן 18 חייל בגבעתי בטירונות סובל מכאבים בכתף לוקח ארקרוסיה כבר שבועיים אולטרסאונד ורנטגן תקין. .לגבי MRI .הכל תקין למעט ציסטה גלגיליונית .

היכן היא יושבת אותה ציסטה?

21/01/2019 | 17:26 | מאת: יפעת

הרצליה 19/01/2019 2370792 אתר: תאריך: סימוכין: מור-מאר בע"מ, רח' הסדנא 6 כפר-סבא 4442405 09-7663862* פקס: 09-7656845 * [email protected]* www.mormar.co.il -חסוי אישי- לכבוד: הרופא המטפל הרצליה מדיקל סנטר הנדון: דוידי ליאור ת"ז 211898515 להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של כתף שמאל: הסריקה בוצעה בטכניקת FFE, TSE בשקלול T1, T2, DUAL, SPIR במישור קורונלי, סגיטלי ואקסיאלי. התוויה: בירור כאבים. השוואה: אין. ממצאים: המפרק האקרומיו-קלביקולרי שמור, אך מודגמת ציסטה גנגליונית קטנה בקוטר עד 0.5 ס"מ בצמוד למשטח השטחי של המפרק. ללא נוזל יתר בבורסה הסובאקרומיאלית. הדגמה תקינה של הגידים המסובבים ושל גיד הביצפס. הלברום נראה שמור. מרקם ונפח השרירים תקינים. לא הודגמו שברים, בצקות או אוסטאונקרוזיס במבנה הגרמי. נוזל תוך מפרקי בכמות פיזיולוגית. לסיכום: ציסטה גנגליונית קטנה בצמוד למפרק האקרומיו-קלביקולרי, ללא הדגמת ממצא חריג אחר.

מנהל פורום אורתופדיה