אוסטאונקרוסיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/01/2003 | 11:28 | מאת: אורי נמיר

שלום, ברצוני לברר אפשרויות טיפול בתופעה של אוסטאונקרוסיס אשר נמצאה בעצם הפמור וכן מעל הברך ברגל ימין - בוצעו כבר 2 ניתוחים לביופסיה וכן ניקויי רקמות מתות באזור הפגוע. לאחרונה בוצע ניתוח שלישי בברך והתבצע ניקוי הרקמות וכן פעולת דרילינג עד למציאת רקמות לא פגועות. לאחר כחודש מהניתוח עדיין ישנם כאבים עזים ואין יכולת לבצע פעולות בסיסיות עם הרגל מה הטיפול המומלץ לאחר מקרה זה? אחד השיקולים שהועלו היה להחליף את החלקים הפגועים אך היות ואין עדיין כל ממצא למקור הבעיה לא נעשה כל טיפול מתקדם בנושא. הבעיה והמוגבלות נמשכים זה כ 5 וחצי חודשים - בחוסר יכולת לתנועה ומוגבלות עקב כאבים עזים בירך ובברך. תודה מראש, אורי

התשובה לשאלתך תלויה בכמה גורמים. .א. מיקום מדוייק של הלקות. האם מדובר במוקד אחד או בכמה?. מה גודלו של השטח הפגוע . מה מידת הנזק לעצם שמתחת לסחוס ?מה מצבך הבריאותיהכללית האם אתה מקבל תרופות אם כן מהן . בן כמה אתה. מה מצב הברך כיום מבחינת נפיחות נוזל וכו וכו'.

30/01/2003 | 07:39 | מאת: אורי נמיר

מדובר באבי בן 53 ורק לאחר כחודשיים של זיהוי לא נכון של הבעיה הוא אחל לקבל תרופות חזקות לשיכוך הכאבים ללא הצלחה יתרה - מורפיום סינטטי מסוגים שונים וזאת במשך כל התקופה האחרונה. עד כה אבי ירד מ 112 ק"ג ל 90 קילו והרגל הפגוע סובלת מניוון של השרירים עקב אי שימוש - הוראות לא להזיז או לדרוך על הרגל. כפי שכתבתי בהודעה הראשונה התופעה הופיעה בשני מוקדים מעל הברך ובעצם הפמור בירך. אין בידי המידות המדוייקות של השטח הפגוע אך ידוע כי כרגע אין התקדמות של הרקמות המתות באזורים הפגועים. בעיה נוספת היא שלאחר הניתוח (כחודש) עדיין הברך שעברה ניקוי ודרילינג נפוחה כנראה מנוזלים ואבי סובל מכאבים חזקים. השאלה היא מה ניתן עוד לעשות עם הכאבים וכן עד מתי אפשר לחכות עד שיהיה צורך לבצע את הניתוח להחלפה של העצם הפגועה? כחצי שנה לפני הארוע אבי אושפז ברמבם עקב בעיה נוירולוגית שעדיין לא נמצא הגורם להופעתה - סמפטומים של ארוע מוחי אך הוא יצא מהארוע לאחר מספר שבועות. לאחר מכן הוא קיבל תרופות לדילול הדם לכל מקרה - אחת הסברות היתה כי אחת הסיכות שנמצאות בראשו יצרה קצר שגרם לתופעה. לרופאים עדיין אין כל תשובה למקור הבעיה הנוכחית. תודה, אורי

מנהל פורום אורתופדיה