כאבי ברכיים יכולים לנבוע מכף הרגל?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/01/2003 | 10:57 | מאת: חייל

שלום דוקטור, יש לי כאבי ברכיים כבר שנה שלמה, לא נמצאה אצלי שום בעייה בברכיים בארתרוסקופיה ובצילומים, ופיזיותרפיה לא עזרה לי, התגייסתי לפני חודשיים והייתי אצל אורתופד צבאי לפני כחודש והוא רשם שיש לי PES CAVUS, כששלושה אורתופדים קודמים שהייתי אצלם, לא בדקו לי את כפות הרגליים וכנראה לא חשבו על קשר כזה, האבחנה הרגילה שלי היא BIL ANTERIOR KNEE PAIN האם באמת יכול להיות קשר בין הכאבים שיש לי בברכיים (כאבים בדרגות שונות שמתחזקים במאמץ) לבין איזשהי בעיה כביכול בקשתית של כפות הרגליים שלי? הן יכולות להשפיע על הברכיים? אני עומד לקבל גם מדרסי גבס בהמלצת האורתופד, במידה ויש קשר האם הם יוכלו לעזור לי? מכל אורתופד אני שומע אבחנה שונה בקשר לכאבים ולא יודע כבר מה לעשות ומי צודק... אורתופד אחר מצא שיש לי חריקות חזקות יחסית במפרקים של הברכיים, אמר לי שאני צריך לנוח ושאי אפשר לדעת אם הבעיה תיעלם, תחמיר, תישאר ומתי... מה שאני בעיקר לא מבין זה שאם זה קשור לכפות הרגליים, איך יש לי את הבעיה רק שנה שלמה ולא מאז ומתמיד, הרי המבנה שלה לא יכול להשתנות פתאום... תודה!

במקרים מסויימים אפשר לשייך כאב בקדמת הברך לבעיית רגלים.מדובר בעיקר במצב שהוא הפוך משלך שבו יש כף רגל שטוחה מאד עם מה שנקרא היפרפרונציה ובנוסף קיצור של שריר הגסטרוקנמיוס. מצב כזה גורם לכאב בקדמת הברך אצל רצנים ובמיוחד בעת ריצה במורד. לא ידוע לי על קשר בין כף רגל גבוהת קשת לכאב בקדמת הברך, אבל באופן תאורטי ( וספקולטיבי מאד ) הפרעה במכניזם נורמלי של הליכה מחמת בעיה בכף רגל עשויה בנסיבות מתאימות ( כלומר שגם הברך במצב לא כל כך אייי) לעורר את הכאב.

מנהל פורום אורתופדיה