לאחר שחזור ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/01/2003 | 00:21 | מאת: אילן

לפני כשנה עברתי ניתוח לשחזור הרצועה הצידית חיצונית וגיד הפופליטאוס. את הרצועה שיחזרו ע"י לקיחת חלק מהגיד האחורי של אותה רגל.אותו גיד מחבר את השריר האחורי של הירך, השריר כל הזמן מתכווץ לי במעט מאמץ ואותו גיד שממנו הסירו חתיכה נותר דק הרבה יותר מרגל השניה.כל זאת לאחר טיפוליי פיזיוטרפיה אינטנסיביים וכחצי שנה בחדר כושר. א.מה עליי לעשות עוד שלא עשיתי? ב.האם ניתן לשקם את הגיד לחזקו ולהגדילו כמו שהיה לפני הניתוח?

הדרךלמנוע התכווצויות שלשרירי היא ביצוע תדיר של מתיחות של השרירי . אשר לשיקום עוביו של הגיד הדבר לוקח שנים רבות.

מנהל פורום אורתופדיה