כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/01/2003 | 20:53 | מאת: ה.ד.כ.

אני סובלת מכאבי גב תחתון חזקים המקרינים גם לאורך הירך הימני, מזה כשבועיים ללא הפסקה. קיבלתי כדורים שונים אשר עוזרים קצת למשך כמה שעות אך הכאב כל פעם שב חזרה. במשפחתי יש היסטוריה של בעיות גב תחתון עם הקרנה לרגל ובן משפחה אף עבר ניתוח הרניה. רציתי לדעת מהו הטיפול המומלץ, ואילו בדיקות ניתן לעשות? צילום רנטגן כבר עשיתי אך מחוץ לקשרים בין החוליות L4-L5 לא ראו כלום.

כאב גב תחתון חולף מאליו במרבית המקרים תוך 6-12 שבועות ולכן תפקידו של הרופא בתקופה זאת הוא "לשעשע" את החולה שעה שהטבע עושה את שלו( כמאמר הרופא בחולה המדומה של מולייר ) . לצורך זה 3-4 גרם אקמול ביום עם תרופות נוגדות דלקת יעשו את העבודה. התקף של כאב גב תחון הוא הזדמנות מצויינת לעשות חשבון נפש האם את מטפלת כיאות בגופך האם את עושה פעילות אארובית סדירה האם את מתעמלת לשמור על גמישות המפרקים ואורך השרירים . האם את שומרת על חוזקם של שרירי הגוו. אם לא זה הזמן להתחיל

26/01/2003 | 02:46 | מאת: גלי

היי נסי להדביק מדבקת דראגון על הגב. זה מציל חיים, לפני שאת מעמיסה כויות אקמול. בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיה