שיקום תינוק לאחר גבס ספייקה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/12/2018 | 21:47 | מאת: אדוה

שלום, בני בן שנתיים, שבר את עצם הירך והיה מגובס בגבס ספייקה למשך 6 שבועות. הסרנו את הגבס לפני יומיים, וקיבלנו הנחיה להגביל אותו שלא ישתולל ולא ילך למשך שבועיים. כבר בשלב זה לאחר יומיים הוא זוחל, מתגלגל מהבטן לגב וההפך, מנסה לעמוד ורוצה ללכת בעזרת ידים/ חפצים..... האם לאפשר לו זאת או להגבילו? הוא ממש לא מוכן לשבת ורוצה להיות כל הזמן בתנועה, האם הליכה בשלב זה יכולה להזיק לו? אשמח לתשובה מקצועית, תודה רבה אדוה

אין צורך להגביל הליכה או כל פעילות אחרת.מה שצריך זה להמנע מלזרז אותו לעמלוד וללכת .

10/12/2018 | 15:13 | מאת: שרון

היי גם בני שבר את הירך..והורדנו גבס ספייקה לאחר 6 שבועות..והבן שלי לא מסוגל לעמוד על הרגליים...אין שרירים היא ממש מקופלת בעמידה...יש צורך בפיזיוטרפיה?עוד כמה זמן אז שילך רגיל?אחרי כמה זמן עוד מומלץ לחזור לגן?שנדע להיערך...ובצילום הראו לנו שהשבר התאחה אבל העצם עקומה והרופא אמר שאחרי חודשיים-שלוש תתיישר לגמרי.האם זה הגיוני???

מנהל פורום אורתופדיה