שאלה לגבי פענוח אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/11/2018 | 16:44 | מאת: חוסין דעאס

שלום דוקטור עשיתי בדיקת אולטראסאונד לכף רגל ימין באיזור העקב בשביל לדעת מה קורה עם בעיית הפאציה פלנטרית והתשובה שהיתקבלה היא: פאציה פלנטרית-באיזור הקשת מעט מעובה והיפואקאית באיזור העקב ומתחת לעקב הודגמה תקינה הממצא תומך בפאציטיס. אשמח לדעת דוקטור מה זה אומר? ועוד שאלה מה זאת אומרת המילה היפואקאית? פעם ראשונה שאני שומע על מושג שכזה אשמח להסבר. תודה רבה

אכן דלקת של חיתולית השעל( פסצי הפלנטרית) היפואקואית: עם סיגנל חלש יחסי ( הסיגנל הוא האות החוזר של גל הקול. כאשר גל הקול נתקל ברקמה הוא יחזור יותר ככל שהרקמה קשה יותר. כשהרקמה פריכה ובצקתית הוא יחזור פחות - יהיה היפואקואי

30/11/2018 | 10:32 | מאת: חוסין דעאס

האם המצב הולך ומחמיר ? והאם זה נורמלי שיהיה מצב היפואקאי ? כי כרגע אין לי כאבים בכלל גם בבוקר אין לי כאבים ואני מתפקד מצויין

מנהל פורום אורתופדיה