שבר/סדק בצלע בהריון ובלידה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/11/2018 | 00:33 | מאת: אמאלה

שלום. אני בהריון בשבוע 35, סובלת כבר יותר מחודש משיעול חריף מאד - עד כדי חנק, הקאות וחוסר שליטה על שלפוחית השתן. לפני 5 ימים התחלתי אנטיביוטיקה אך ללא שיפור ממשי. לפני כשבוע התחיל לי כאב חד מאד באיזור הצלעות בצד ימין. זה כאב שמלוה אותי לאורך כל היום ומתעצם מאד בתנועות ותנוחות מסויימות. אני חוששת שאולי יש לי שבר או סדק בצלע. איך בודקים את זה? אני מניחה שצילום איינו אופציה בהריון. בהנחה שזה אכן שבראו סדק, האם יש סיכון בזמן ההריון או השפעות על הלידה עצמה?

בשבוע 35 אין כבר סכנה בצילום רנטגן פשוט . עם זאת צריך ואפשר לבדוק ביד למקם רגישות מקומית , ללחוץ על ביתהחזה בשני כוונים ואם יש רגישות מובהקת יש לך אבחנה של שבר, ועדיין אפשר לשפר א האבחון עם בדיקת על שמע.

20/11/2018 | 16:18 | מאת: אמאלה

תודה רבה. אם זה אכן יתברר כשבר, יש איזה סיכון או מגבלה בלידה עצמה?

מנהל פורום אורתופדיה