אצבע פטיש- המשך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/01/2003 | 11:08 | מאת: עדי

ד"ר יקר, סיפרתי לך על אצבע שקרובה לאגודל שקיבלה כיפוף= "אצבע פטיש"- לפי הצילום שעשיתי מדובר בגיד שהתקצר- רופא במדיקל סנטר הציע לי ניתוח בהרדמה מקומית בלייזר תמורת 7000 ש"ח- האם זו שיטה ידועה והאם זה נעשה גם במסגרות ציבוריות? אם לא, שוב אני שואלת, מה אפשר לעשות במסגרת שרותי הבריאות הציבוריים ומה משך ההחלמה?

אצבע פטיש או -MALET FINGER אינה נגרמת על ידי התקצרות גיד אלא על ידי קרע של גיד המישר את המפרק הבין גלילי הרחיקני, או שבר בבסיס הגליל. בשני המקרים הטיפול נקבע לפי גיל הפציעה וחומרתה. במקרים רבים די לקבע את המפרק הפגוע בישור יתר למשך שלשה שבועות במקרים אחרים יש לתפור את הקרוע או לחבר את השבור . במקרים מסויימים לא נותר אלא לחבר את שני הגלילים הריקניים יחד. אין שימוש לסכיני לייזר בכירורגיה האורתופדית הרגילה ובודאי לא בסוג פציעה כמו שתארת.

מנהל פורום אורתופדיה