עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/01/2003 | 13:58 | מאת: ענת

לבת שלי יש עקמת של 26 מעלות (לפני שבעה חודשים היו לה 16 מעלות) . האורטופד המליץ על מחוך מסויים מאוד מסוג דמוי בוסטון ׁ TLSO - CHENCAU אני רוצה לדעת אם משהו מכיר את המכשיר הזה ואם מוכרים לכם מכשירים דמוי בוסטון אחרים שיכולים לעזור.לבת שלי יש 3 בעיות לא רק עמוד שידרה עקום, גם בעיה עם האגן ובצלעות יש בליטה בצד ימין.

חגורות לטיפול בעקמת נחלקות לשלתי קבוצות עקריות: 1. מעלהזרוע או CTLSO

1.מעל הזרוע CTLSO שהנציגה הטובה ביותר של קבוצה זאת היא חגורת מלווקי 2. מתחת לזרוע : TLSO . הותיקה בקבוצה היא "בוסטון" אך יש אחרו כמו "שנו" ועוד חגורת מלווקי היתה בזמנו החגורה האולטימטיבית ועד היום היא משמשת אמצעי להשואת ביצועי חגורות . יש אתר מקסים העוסק בחגורות ובגלריה שלו תוכלי למצוא את כל הדוגמאות.http://milwaukee.brace.nu/ השיקולים החשובים ביותר בבחירת חגורה הוא א. גובה העקומה או גובה שיא העקומה הראשית . ב. המיומנות של הטכנאי יוצר החגורה ( וכן איפוא למד ומהנסיונו ) ג. האישיות של הילדה.

מנהל פורום אורתופדיה