שברבראש הרדיוס שלא טופל 3 שבועות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/10/2018 | 00:13 | מאת: רות

לפני 3 שבועות נפלתי על יד שמאל, הלכתי למיון אך מכיוון שאני בהריון העדיפו שלא לצלם והאורטופד גם אמר שלא נראה כשבר, עכשיו כשהכאב לא נגמר והיד לא מתיישרת פניתי שוב לאורתופד ששלח אותי לצילום שם נראה כי יש שבר בראש הרדיוס- מרפק. האם יש מה לטפל לאחר 3 שבועות? האם הטיפול דחוף?

זה תלוי בסוג השבר הסיווג הוא על פי MASON סוג 1 אינו מצריך טיפול בניתוח וגם זמן הקיבוע במתלה או סד גבס קצר ומצדיק הפעלה של המרפק כעבור שבועיים שלשה.

08/10/2018 | 10:34 | מאת: רות

איך אפשר לדעת את סיווג MASON? ע"פ הצילום? ע"פ רופא?

צריך להכיר את האנאטומיה . הקלידי : FRACTURE HEAD OF RADIUS וכנסי ללינקים עד שתמצאי

מנהל פורום אורתופדיה