תשובת בדיקת רופא

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/01/2003 | 21:05 | מאת: א.

ד"ר שלום, לאחר כמה ימים של כאב במותן שמאל, בעצם, כאב ממוקד פניתי לרופא האורטופד. כמו כן תחושת בחילה לעיתים. ממצאים בבדיקה: "תנועות ע"ש מותני חופשיות. רגישות S1 - L5 נוירולוגית ללא ממצא לסג שליי. רגישות מעל מפרק סקרואיליאקי שמאלי. סימן גנזלן חיובי מעל למפרק סקרואיליאקי משמאל. פאטריק שלילי דו צדדי. מופנה לפיזיוטרפיה. מטרת ההפניה: מוביליזציות למפרק סקרואיליאקי שמאלי. US לאותו האיזור". אני מבקש לציין כי בבדיקת סי טי של עמ"ש מותני נמצאו שינויים ניוונים באיזור ה- SIJ השמאלי וכן ציסטה באיזור ה - SIJ. הציסטה פורשה כממצא שפיר, פסוידציסטה ולא יוחס לה כל חשיבות. בדיקת MRI לאחר מיכן מצאה שינויים בעלי סיגנל הטרוגני באיליום וב - SIJ. לא נעשה עם זה דבר וב - MRI שנעשה כשנה לאחר מיכן - לא נמצא דבר בבדיקה חוזרת. שאלתי היא האם תשובת הרופא מראה כי מדובר כאן בכאב בשל שריר ? מדוע הוא מבקש בדיקת US לאיזור הזה ? מה מחפשים בבדיקה כזו ? האם אתה היית מבצע סי טי לאותו האיזור ? תודה.

ממצאי הבדיקות וממצאיבדיקת הרופא מצביעים על האפשרות שמדובר במחלה של המפרק שבין עצם הכסל לצולב(SACROILIAC JOINT ). אופי המחלה אינו ברור לגמרי עדיין יתכן ומדובר בשינויים נווניים או שיש מחלה דלקתית ברקע. הרופא לא ביקש בדיקת US אלא טיפול בUS אין צורך בט.מ נוסף לאחר שכבר נעשה אחד לע"ש ובמיוחד לאחר שנעשה מ.רי.

מנהל פורום אורתופדיה