צלקות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/01/2003 | 05:18 | מאת: הראל

הנני פצוע מלחמת יום הכיפור.נפצעתי מחדירת כדור בירך. נותרו שתי צלקות כדלקמן: כניסה באורך של כ20 מ"מ ויציאה באורך של כ35 מ"מ . שאלתי לאדוני היא האם ניתן לתבוע את משרד הבטחון בגין צלקות אלו הן מהסיבה האסטטית והן מהסיבה שיש לי כאבים באזור הצלקות -בעיקר בחורף. נקבעו לי בזמנו 0 אחוזי נכות. תודה

תקנות הביטוח הלאומי ומשרד הבטחון בעניין צלקות קובעת כי צלקות מכאיבות או מכערות מזקות אתהנפגע ב 10% נכות . על צלקות באורך של פחות מ 5 ס"מ קשה לטעון שהן מכערות ואשר למכאיבות תצטרך לשכנע את חברי הועדה .

מנהל פורום אורתופדיה