שבר בעצם הזנב.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/09/2018 | 10:24 | מאת: שקד .מ.

שלום, לפני שנתיים היה לי שבר בעצם הזנב ומאז אני סובלת מכאבים. עשיתי צילום לפני כמה חודשים לראות מה קורה ואמרו שהכל בסדר אין שבר והכל תקין . הכאבים מאד חזקים בעיקר בבוקר, קשה לי להתכופף . מרגישה כאבים לא כמו בהתחלה של עצם שבורה אלא משהו אחר כאילו נמתח או נקרע. מה יש באיזור עצם הזנב חוץ מהעצם עצמה? אולי יש שם משהו אחר ואיך אפשר לבדוק? תודה.

יש המון מקורות אפשריים לכאב באזור שאת מכנה "עצם הזנב" החל ממחלה ניונית של הדיסקוסים שבין החוליות בעמוד שדרה המתני ,מחלה דלקתית או ניוונית של המיפרקים בין עצם העצה (סקרום ׂ ) עצם הכסל. עצמות השית והשרירים הקשורים אליהם, והמעי הצמוד לעצם הזנב

מנהל פורום אורתופדיה