שחיקה של הסחוס בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/01/2003 | 10:21 | מאת: רובי

שלום רב !!!! אני סובל מזה שנים עם בעיה בברך שמאל ,עד עכשו נאמר לי לחזק את השרירים של הברך וטיפול משמעותי לא עשיתי....ברצוני ללכת הלאה ולעשות אוטוסקופיה או אבחון ללא ניתוח....מה ההבדל באיבחון ביניהם? ..איזה סוג טיפול ניתן במקרים כאלה? לתשובתכם אודה.

15/01/2003 | 10:29 | מאת: רובי

רובי כתב/ה: > > שלום רב !!!! אני בן 37 וסובל מזה שנים עם בעיה בברך שמאל ,עד עכשו נאמר > לי לחזק את השרירים של הברך וטיפול משמעותי לא עשיתי....ברצוני > ללכת הלאה ולעשות אוטוסקופיה או אבחון ללא ניתוח....מה ההבדל > באיבחון ביניהם? ..איזה סוג טיפול ניתן במקרים כאלה? > הסימטומים הם:אי-נוחות,כאב בהרמת דברים כבדים וכו, אודה לתשובכם.

17/01/2003 | 14:47 | מאת: נגה

שלום רב, גם אני סובלת כבר שנים משחיקת הסחוס בברכיים. לאחרונה יעו לי להזריק חומר לחידוש, או להאטת השחיקה.אחד החמרים נקרא Adant.הייתי מבקשת לדעת יותר אל התרופה, כיצד פועלת ומה התועלת בה. אגב, הטיפול יקר מאד וחשוב לי לקבל תשובה ממצה ככל האפשר לפני שאחליט בנדון. תודה, נגה

מכיון שאינך מבהיר מה מהות בעייתך שבברך אין בידי להמליץ על בדיקה מסויימת דווקר. ארתקוסקופיה היא שיטה מצויינת לאבחן בעיות שבתוך חלל המפרק . במקרים מסויימים בדיקת אולטרהסאונד היא הבדיקה הטובה, באחרים מיפוי עצמות עם ספקט ובמקרים רבים בדיקת מ.ר.י היא הבדיקה היעיל הביותר . אבל חשובה מכולם היא הבדיקה עלידי הרופא . על טיפול לא ניתן לדבר לפני שיש אבחנה.

31/08/2003 | 17:13 | מאת: נירית

עשיתי לפני כחודש ניתוח אוטוסקופיה ונאמר לי שהיה לי קרע גדול במינסקוס וכמו כן שחיקה של הסחוס ושהכל תוקן. השבועיים הראשונים היו בסדר כמעט ללא כאבים, א בל עכשיו הכל חזר לקדמותו ויש לי כאבים חזקים מאד.מה זה אומר? האם יכול להיות שהניתוח לא הצליח?אודה לך אם תענה לי. בברכה נירית

מנהל פורום אורתופדיה