התכווצוית שרירי ברגלים.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/01/2003 | 10:52 | מאת: אלי

אני גבר כבן 40 סובל ממספר דיסקים בעמוד שדרה צאוורי וגבי בשנה האחרונה התחלתי לסבול מהתקווצויות בשני הרגלים באזור השוקיים. כאשר פתאום אני קם מישיבה מתרחש הארוע הכאב פשוט בלתי נסבל וכמעט גובל בהתעלפות ורק בעזרת מים חמים או חימום המקום על ידי בקבוקי מים חמים המקום מתחיל להרגע. התופע קוראת מספר פעמים בחודש ללא התראה מוקדמת בזמן הכאב איני יכול לעמוד או לשכב ובעצם איני מוצא שום תנוחנה כדי לעזור ולהפיג את הכאב האיום, האם אתה יכול לעזור לי בבעיה הקיימת, האם יכול להיות כי הבעיה אינה קשורה לבעיות שלי בעמוד השדרה , אם לא מי כן יכול לעזור לי בתופעה הזאת בתודה מראש.

ראשית חוכמה ניתן למנועחלק ניכר מן הארועים על ידי ביצוע מתיחות של שרירי קיבורת השוק באופן סדיר בוקר וערב במיוחד לפני השינה. השיטה הפשוטה ביותר היא תנוחת האיש הדוחף את הקיר עומד עם כפותרגליים מקבילות מרחק של כ80-100 ס"מ מן הקיר . השען עלהקיר עם שתי כפות ידיך ישר ברכיים ישר מרפקים הקפד שהגוף והרגליים יהיו בקוישר אל תיתן לעקב לעלות . במידה ואינך מרגיש מתח בשרירי קיבורת השוק התרחק עוד מן הקיר עד לנקודה בה מתחיל כאב בנקודה זו השאר למשך כדקה . בנוסף עליך להבדק על ידי אורתופד/נוירלוג/ נוירוכירורג בשאלה של מיאלוחפתיה. אם זה לא יעזור יש כמה תרופות שהפשוטה בהם היא מלח מגנזיום ציטרת מופיע בשם דיאספורל אינו דורש מרשם . בצורת האבקה שלו הוא אפילו טעים .

מנהל פורום אורתופדיה