נכות-משרד הבטחון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/01/2003 | 23:12 | מאת: יואש

ד"ר שלום במלחמת יום הכיפורים נפצעתי בירכי הייתי נתון ב"מתיחה"כחודשיים ו"ספייקה" חודשיים נוספות. הוכרתי כנכה צה"ל עם 0 אחוזי נכות. לפני כשנתיים פניתי לאורטופד עקב בעיות בכיפוף הברך וכאבים ב"פמו" סמוך לברך .בצילום רנטגן שערכתי הסתבר שהאיחוי הינו בזווית של 10 מעלות. אני שוקל להגיש בקשה לוועדה להגדלת אחוזי נכות . שאלתי הינה האם נתון זה של איחוי לא ישר יש בו די כדי להעלות לי את אחוזי הנכות או שמוטלת עלי "חובת הוכחה " שיש הרעה במצבי-כתקנה 9 (כמדומני). מצטער על השאלה הארוכה אך רציתי לתת הארה על התמונה כולה. תודה

איחוי לא תקין או כלשון התקנות לקביעת דרגת נכות "חיבור גרוע של עצם" מזכה בדרגת נכות אם הוא גורם להפרעה בסימטריה של הגפיים וזו הגדרה מאד בעייתית שכן היא נתונה לפרושו האישי של המתבונן בגפיים. בכל מקרה היה ויחליט המתבונן כי יש הפרעה בסימטריה התקנות מזכות אותך ב 10% נכות. לעומתזאת אם החיבור הגרוע מלווה בהגבלת טווח תנועה במפרק הסמוך תקבע דרגת הנכות לפי מידת ההגבלה.

מנהל פורום אורתופדיה