צילום ע"ש מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/01/2003 | 21:14 | מאת: gav

לד"ר לב שלום בצילום ע"ש מותני נמצא כדלקמן:"שינויים ספונדילוטיים עם אוסטיאופיטים קדמיים וצדדים". על מה זה מעיד ? אני בן 34 וסובל מאז שירותי בסדיר מפריצת דיסק בL4 L5 עם הקרנות לרגל שמאל. הופניתי לצילום כחלק מבדיקה וטיפול קופ"ח מאחר ולאחרונה התגברו כאבי הגב בצורה משמעותית. אודה להתיחסותך לדיאגנוזה של הצילום והאם יש קשר לפריצת הדיסק ממנה אני סובל כ15 שנה? תודה מראש גו

ממצא זה אינו מעיד על כלום שכן הוא ממצא שכיח אצל אחוז ניכר מן האוכלוסיה בין שסובלים מכאב גב תחתון ובין שלא. בדרך כלל אין צורך בביצוע צילום רנטגן רגיל לכאב גב אלא אם כן חושדים במה שהוא ספציפי. אם רוצים באמת למצוא משהוא בגב הבדיקה הבודדת הטובה ביותר היא מ.ר.י

12/01/2003 | 23:52 | מאת: gv

תודה ד"ר לב הייתי מעוניין לדעת בכל זאת את פיענוח תוצאות הצילום , להשכלה כללית. תודה מראש.

מנהל פורום אורתופדיה