קרע שלם וגדול בגיד סופראספינטוס - כתף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/01/2003 | 20:11 | מאת: מיקי אבידן

שלום רב, לפני מספר שבועות החלו כאבים בכתף ימין, עם הגבלת תנועת היד בעיקר כלפי מעלה, שטופלו ע"י כדורי "אביטרן" 100 מ"ג אחד ליום. הייתה הקלה מסויימת אך לאחר מספר ימים נחבלתי באותה כתף ע"י מכה חזקה מאד !!! בבדיקת אולטאסאונד נמצא כדלקמן: ====================================================================== קרע שלם וגדול בגיד הסופראספינטוס. ניצפו הסתיידויות (אני בן 59) קטנות סמוך לגבשוש הגדול. הודגם נוזל בכמות די גדולה בבורסה סובדלטויד. אי סדירות באיזור גבשוש הגדול ו-ראש הזרוע. גיד הביצפס, סובסקפולריס נראים שלמים. (סוף ציטוט - ייתכנו שגיאות בעברית שנכתבו במקור ע"י הרופא שביצע את הבדיקה) ================================================================= אבקש לדעת איזה טיפול הוא הטוב ביותר לאיחוי הגיד והאם המוצא היחיד הוא ניתוח ? אם ניתוח - איזה סוג ? איך מאייתים נכון, בעברית ולועזית את הגיד הקרוע (לא הצלחתי למצוא אותו באינטרנט !) מי מנתח מומחה ומומלץ לביצוע ניתוח מסוג זה (יש לי ביטוח משלים של קופ"ח הכללית) ??? אני תושב בת-ים כך שבאים בחשבון בי"ח וולפסון, איכילוב ותל-השומר ! או דרך הביטוח המשלים אם המנתח המומלץ נמצא ברשימת המנתחים הקשורים לביטוח זה ! מה אוכל לעשות בינתיים כדי להקל על הכאבים (פרט לכדורים משכחי כאב) קופסרסים חמים או קרים וכו'...

12/01/2003 | 10:23 | מאת: דר' אסא לב-אל

אם אמנםמדובר בקרע נרחב הפתרון האופטימליהוא ניתוחי .יש לבצע ארתרוגרפיה שלהכתף לצורך אישוש האבחנה. הניתוח כולל א. אקרומיופלסטיקה. ב. תפירת הגיד. מהלך זה מבוצע בטכניקות שונות על פי מידת הקרע ומיקומו. גם הטיפול שלאחר הניתוח נגזר מגודל הקרע ומן הטכניקה הניתוחית. שם הגיד: באותיות עבריות סופרהספינטוס באותיות לטיניות SUPRASPINATUS / למיטב ידיעתי יש הן באיכילוב והן בתל השומר יחידות לכתף. אשר לוולפוסן -איני יודע.

מנהל פורום אורתופדיה