כאבי גב ורגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/01/2003 | 16:17 | מאת: שרה

ד"ר שלום. אני בת 25 , בריאה וסובלת מעודף מישקל. מאז ומתמיד אני סובלת מכאבי גב ורגליים, וקיבלתי טיפול תררופתי באתופן. בזמן האחרון המצב החמיר ולעיתים קרובות מדיי, לפחות פעם בשבוע אני מתעוררת עם גב תפוס(תחתון), וכאבי רגליים באיזור הקרסול והירך, לא ברכיים, חזקים ,כמו גם תחושת דקירות חזקות בכפות הרגליים (בכריות של כף הרגל). יש לציין שאני לא הולכת לקופ"ח כשיש לי את הכאבים , אלא שמה חגורת גב ומורחת משחות כגון וולטרן. האורתופד שטופלתי אצלו דיי מזמן , מייחס הכל למשקל שלי. אבל דבר אחד חשוב לי להבהיר: מעולם לא סבלתי מדקירות בכף הרגל וכאבים חזקים בשוקיים ובצד החיצוני של הירך, זה התחיל בחוד' האחרונים. מה עושים??(נ.ב. עשיתי לפני כשנתיים צילום רנטגן לעמוד שדרה מותני ויצא תקין). בתודה מראש, הסובלת.

11/01/2003 | 16:21 | מאת: שרה

אולי אני סובלת מדלקת פרקים או ראומטיזם? איך אפשר לדעת זאת? האם זה תורשתי? בתודה ,שרה.

ההנחה הראשונה העולה בעתי למקרא דבריך היא כיאת סובלת מגנשת גנשת היא תסמונתשל כאב גב תחתון מלווה בקרינת כאב לאורך הגף התחתון עכוז, ירך שוק קרסול עד כף הרגל והאצבעות. הסיבה השכיחה ביותר לגנשת היא פגיעה של דיסקה בין חולייתית בשרש עצב היוצר מחוט השדרה. בדיקה גופנית טובה על ידי אורתופד בלווי בדיקת עזרמתאימה יביאו לאיבחון בעייתך. לא נשמע לי כמו דלקת מפרקים שיגרונית

מנהל פורום אורתופדיה