מה יכול לפגוע לי בברכיים עוד יותר?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/01/2003 | 21:39 | מאת: חייל

שלום דוקטור, יש לי כאבי ברכיים שקשורים כנראה למאמץ כבר כמעט שנה, ועד עכשיו לא הבנתי ממש ממה הם נובעים ואם הם יכולים להתגבר או להיעלם בעתיד ומה אני צריך לעשות, הצילום ומיפוי עצמות שלי היו בסדר, ופיזיותרפיה לא עזרה לי, אני חושב שמנוחה עזרה לי במידה מסויימת, לפני חודש התגייסתי ואני בטירונות 03, ונתקלתי בכמה מצבים שהעלו בי שאלות: אם אני כורע על ברך אחת, ובעצם שם את כל המשקל של הגוף עלייה, או זוחל על אבנים, זה יכול לפגוע לי בה איכשהו? נגיד לשחוק את הסחוס? יש אפשרות לדעת אם הנזק שנגרם הוא מצטבר? ואיך אני יודע איזה פעילות פוגעת לי בברכיים ואיזה לא? ואם בזמן שאני עושה שכיבות סמיכה אני מוריד את הברכיים, זה יכול להרוס לי משהו? הרמת משקל כבד יכולה לפגוע עוד יותר בברכיים? אם אני עושה יותר שכיבות סמיכה ממה שאני באמת מסוגל כי המפקד מחייב אותי, זה יכול לפגוע לי בגב אם אני כבר עושה לא נכון? בצורה מצטברת? האם מדרסי גבס שאני אמור להוציא יכולים לעזור לבעיות ברכיים? איך אני יכול לברר בקשר לבעיה שלי בברכיים ומה גורם לה? עד עכשיו לא הבנתי למה היא קשורה אם לא מצאו לי כלום במיפוי עצמות, אפשר איכשהו לעשות שיחה מקיפה עם אורתופד על הנושא הזה במסגרת הצבא? ישלי הרבה שאלות בקשר לזה... תודה!

הבדיקה החושבה ביותר בתהליך אבחון בעיות בברך היא הראיון עם הרופא הבודר והבדיקה הפיסיקלית כלומר הגופנית. במעמד שזה יקבל הבודק כ 80% מן האינפורמציה הדרושה לשם אבחנה. רובו של חלק זה לא מצויין בדבריך ואין בידי לעשות את האבחנה ומכאן אין בידי לענות על מרבית שאלותיך . בכל מקרה כריעה על הברך וזחילה אינן מזיקות לברך עצמה. שכיבות סמיכה אין בהן כדי להזיק לגב. הרמת משקל כבד אינה פוגעת בברכיים. ואכן עליך לעבור בדיקת אורתופד טובה ולקבל ממנו אתכל המידע . זה ידרוש ממך מידה של "נודניקיות" אבלזה שווה.

מנהל פורום אורתופדיה