ניתוח מיניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/01/2003 | 15:43 | מאת: ספורטאית לשעבר..

לאחר התייעצות עם אורטופד שלישי כבר בקשר לבעיות הבירכיים שלי (כאשר אחד אמר שיש לי שחיקת סחוס השני דלקת בגיד...) הוא אמר שיכול ליהיות שיש לי קרע במינסקוס ואני יצטרך לעבור ניתוח (זו תופעה מאוד שכיחה אצל ספורטאים כך נאמר לי). עכשיו אני בת 55 ספורטאית לשעבר ועדיין עוסקת מעט בספורט אך נכון להיום יש לי מעט בעיות של לחץ דם, אוושת לב... הייתי רוצה לדעת מהם הסיכונים בניתוח? כמה זמן הניתוח נמשך ,האם הוא נערך בהרדמה מלאה, תוך כמה זמן אני אוכל לחזור לפעילות מלאה, והאם יש איזשהו אתר/ספר או איזשהו מקור מידע אחר שבו אני יוכל לקרוא על המיניסקוס ולקבל עוד ידע על ניתוחים מסוג זה... תודה רבה אשמח אם תענו לי.

ניתן לבצע את הארתרוסקופיה בהרדמה מקומית אזורית או כללית הכל לפי בחירתך. הסיבוכים בארתרוסקופי ההם נדירים מאד יחסית. בעיקרם הנם זיהום , שבירה של מכשיר, כאב מקומי לאחר הניתוח, דימום עקב פגיעה בכלי דם, נזק למפרק על ידי המכשור. לקישורים נוספים ראי להלן הקלידי את המילים TEAR OF MENISCUS וגם ARTHROSCOPY ב גוגל ותכולי לשבת עד סיבסטר הבא ולקרוא כמה דוגמאות: http://www.cs.brown.edu/people/dpc/arthro/arthro.html http://guide.orthogate.com/chapter8/medial.html

מנהל פורום אורתופדיה