כאבים עזים בכתף מספר חודשים - האם כתף קפואה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/07/2018 | 13:17 | מאת: אישה דואגת

שלום, בעלי בן 44 סובל מזה שלושה חודשים מכאבים קשים בכתף בזמן תנועה בעיקר - בהושטת יד מהירה קדימה / למטה, הושטת יד לאחור ובלילה בשכיבה על הכתף. הוא פנה לאורטופד ששלח אותו לMRI שבתוצאותיו נכתב: 1. סימני נזק כרוני קל במפרק האקרומיו-קלוויקלרי. 2. חשד ל"כתף קפואה". אין שינוי במגבלת התנועה שלו למרות שעברו מספר חודשים. מצד שני התווסף כאב נוסף בחלק הפנימי של המרפק שלו שממש מציק לו. אוסטאופט אליו הוא פנה בייאושו טוען שלא מדובר בכתף קפואה אלא בבעיה בגיד בגלל שהכאב נמשך עד המרפק ובגלל שאין מגבלה בתנועה. מה עליו לעשות?? הכאב ממש פוגע באיכות חייו כבר כמה חודשים. אילו בדיקות נוספות כדאי לבצע? טיפולים אחרים??? אשמח לקרוא מה דעתך המקצועית. תודה

האיפיון החשוב ביותר של " כתף קפואה" הנו הגבלה קשה בטווח כל התנועות. אין זה המצב אצלך בעלך ולכן נראה שיש מקום למקצה שיפורים באבחנה

מנהל פורום אורתופדיה