דלקות ברגליים מריקוד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/01/2003 | 10:06 | מאת: סורל

שלום רב, הבת שלי (בת 17) רוקדת בלט קלאסי (גם על נעלי אצבע) בין 6-4 פעמים בשבוע (כל פעם כ- 4-3 שעות). היא מאד סובלת מכאבי רגליים ולאחר ייעוץ אורטופדי הולכת עם מדרסים ועברה סדרת מפגשים אצל פזיוטרפיסטית. אך המצב לא משתפר. אני מבינה שהיא מאד מעמיסה על רגליה, אך היא מרגישה (ובהתייעצות עם הנערות שרוקדות איתה!) שיש לה בעיות של דלקות. האם יש מה לעשות או האם צריך פשוט לנסות לתת לזה לעבור לבד (כמובן היא לא תעשה הפסקה בריקוד). אשמח להמלצותיך. תודה מראש, סורל

בלרינות סובלות מכאב. יש אפילו שיטת טיפול בדלקת של גיד אכילס שנקראית שיטת הבלרינה על שם בלרינה ניו-. יורקית . אבל לפני שמטפלים ונותנים עצה צריך לבדוק את ביתך ורצוי על ידי אורתופד שמתעניין בבלט וברקדניות ובעיותיהן . תתפלאי כמה בעיות ניתן למצוא חלק מהן עקב שיטת תרגול לא נכונה.

07/01/2003 | 08:09 | מאת: סורל

דר' לב-אל שלום רב, אני מודה לך על תשובתך. אני לא יודעת אם זה המקום לשאול שאלה כזו, אבל מאד קשה לברר על אורתופד שמתעניין ומתמחה בנושא בלרינות ובעיותיהן. אני שייכת לקופ"ח מכבי - האם אתה יכול אולי להמליץ על אורתופד? הרבה תודות ובברכה, סורל

מנהל פורום אורתופדיה