נמק כלי דם בקרסול?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/01/2003 | 21:39 | מאת: מעוז

דוקטור שלום רב, אנוכי בן 18 , ולאחרונה החלו כאבים בקרסול, פיענוח צילום רנטגן התגלה אצלי נמק של כלי דם בקרסול. מהי תופעה זו ושכיחותה? מהם דרכי הטיפול? האם דבר זה עלול להשפיע על הפרופיל הצבאי? בכבוד רב, מעוז

אין דבר כזה נמק של כלי דם בקרסול. המושג נמק משמש לגבי אבר מסויים או חלק ממנו. כשמדובר בקרסול מתיחסים בדרך כלל לבעיה בעצם אחת מעצמות הקרסול ושמה "תלוס" . יש דבר כזה נמק של ראש עצם התלוס בעקבות פציעה . יתכן גם נמק במקומות אחרים אך אנו עוסקים בניחושים ולא במידע בדוק. תפקידך להביא את המידע כפי שצויין בפיענוח צילום הרנטגן ואז נדבר.

05/01/2003 | 22:04 | מאת: מעוז

שלום רב דוקטור, אכן צדקת, הרופא אכן התייחס ל"תלוס". הוא אף אמר כי יש לגוף יכולת ריפוי עצמי. מקווה שעזרתי עם המידע החדש. מעוז >

מנהל פורום אורתופדיה