בלט האם נגרם מתאונה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/01/2003 | 23:22 | מאת: עמית

לאחר שהרמתי ארגז כבד חשתי בכאבים שעברו לאחר מספר ימים לאחר תקופה זה כאב לי מידי פעם בבדיקה שעשו לי אמרו לי שיש בלט וזה כנראה הסיבה לכאב אודה לך אם תאמר לי האם יתכן כי הבלט נוצר בעקבות הרמת הארגז?

בלט אינו נגרם על ידי הרמת משא כבד. הבלט הנו תוצאה של תהליך נווני המתרחש לאורך זמן רב וגורם להחלשה של דופן הדיסקוס.הראיה לכך היא שמוצאים "בלט דיסקוס" אצל אחוז ניכר מן האנשים שאין להם כאב גב. הרמת משא כבד עשויה לגרום להחמרת נזק קיים ולהוציאו מן הכח אל הפועל. כל זה ברמה האקדמית . מבחינה של דיני ראיות כשבאים לתבוע פיצוי על נזקי גוף בעת העבודה הטעון הנ"ל אינו תופס בהכרח והטענה כי המחלה נוצרה בעת הרמת המשא היא טענה לגיטימית.

מנהל פורום אורתופדיה